Yrityslainat ovat uusi rahasampo

Viimeisten parin vuoden aikana uusia vakuudettomia yrityslainoja tarjoavia lainanmyöntäjiä on tullut useita, jopa kymmenen uutta. Vakuudettomia yritysluottoja nimittäin tarjoaa netissä jo yli kaksikymmentä eri toimijaa, osa niistä kulutusluottojen puolelta tuttuja, mutta osa ihan tätä konseptia varten perustettuja.

Yrityslainat.net nettisivustolla esitellään ja vertaillaan eri yrityslainoja, niiden lainaehtoja, hintoja, laina-aikoja jne. Lainasummat sun muut saa sivustolta nopeasti selville. Lisäksi sivuston sisällön perusteella saa nopeasti kokonaisvaltaisen kuvan tämän hetken vakuudettomien yrityslainojen tarjonnasta.

Kun pankit eivät enää myöntäneet lainaa

Vakuudettomien yrityslainojen taival alkoi siitä, kun pankeille lankesi finanssikriisin myötä erilaisia ehtoja ja rajoitetteita yritysten luotottamisesta. Yritysten ei ollutkaan enää yhtä helppo saada lainaa, mikä hankaloitti vakavaraistenkin yhtiöiden toimintaa. Uudet hankkeet ja investoinnit junnasivat myös tämän vuoksi vielä muutama vuosi sitten.

Uudet rahoitusmuodot ovat mahdollistaneet uudenlaisen kasvun kotimaan pk-yrityksissä. Netistä voi mikä tahansa yritys, myös uusi, hakea vakuudetonta luottoa erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kyllä, nämä luotot ovat selvästi kalliimpia kuin pankissa, mutta ne saa nopeasti helposti, juuri silloin kun sille on tarve. Toisaalta niissäkin on suuria hintaeroja, osa luotoista ei ole paljoakaan pankkien luottoja kalliimpia.

Kalleimmillaan todellinen vuosikorko yli 100 prosenttia

Parinkymmenen erilaisen yrityslainan tarjoajan joukossa on monenlaisia toimijoita. On kohtuullisia luottoja tarjoavia, mutta on myös luottoja, joiden todellinen vuosikorko nousee tähtitieteellisiin lukemiin, esimerkiksi 150 prosenttiin tai reippaasti siitäkin yli. Melko tavallinen todellinen vuosikorko yrityslainoissa oli 10 000 euron summalla tehdyssä vertailussa 40-50 prosenttia, mikä on pikaluottojen tasoa, mutta useiden yritysluottojen todellinen vuosikorko kohosi lähelle sataa prosenttia ja siitäkin yli. Katso vertailu täältä.

Näyttää siltä, että rahamaailmassa rahasampojen äärille pyrkivät yritykset ovat löytäneet yrityslainat. Yrityslainoja ei säännellä samalla tavalla kuin kuluttajapuolta, esimerkiksi markkinointiin ei samanlaisia rajoituksia, eikä myöskään korkotasoihin. Silti yrityslainoja voivat hakea henkilökohtaisen konkurssin partaalla olevat toiminimiyrittäjät, jotka eivät vielä ole menettäneet luottotietojaan. Monissa kalleimmista yritysluotoista ei tarkisteta yrityksen taloudellista tilaa ja vakautta, varmistetaan ainoastaan yrityksen olemassaolo sekä yrittäjän luottotiedot.

Joukkorahoituksella edullisemmin

Netin kautta voi hakea joukkorahoitusta, joka on suunnattu kaikenkokoisille yrityksille. Joukkorahoituksia tarjoaa ainakin kolme yritystä: Fundu Oy, Vauraus Suomi Oy sekä Fellow Finance Oy. Näiden kautta pk-yritystenkin kasvuhankkeet, investoinnit jne voivat saada rahoituksensa tavallisten suomalaisten piensijoittajien tai ammattisijoittajien kukkaroista. Joukkorahoitusten hinnat vaihtelevat suuresti kohteen ja luottoluokituksen mukaan, noin 6-35 prosentin välillä.

Kommentoikaapa perään, mitä mieltä olette näistä uusista yrityslainoista ja joukkorahoituksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

61 + = 70